RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

В Україні почав діяти закон про обмеження для злісних неплатників аліментів

В Україні вступив в силу закон про посилення покарання для осіб, які ухиляються від оплати аліментів.

Даний закон був прийнятий Верховною Радою 7 грудня.

Коли сума несплачених аліментів перевищить суму за півроку, до боржника застосують обмеження до моменту виплати грошей - в праві на виїзд за кордон; керування автомобілем; користуванням вогнепальною мисливською, пневматичною зброєю, пристроями вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії; в праві полювати.

Не будуть обмежувати в праві водити авто, тільки якщо боржник заробляє гроші, використовуючи автомобіль; утримує інваліда I або II групи; проходить строкову військову службу або мобілізований, бере участь в АТО.

Той з батьків, хто піклується про дитину, сам вирішує питання про виїзд дитини за кордон для лікування, навчання, відпочинку. Але для цього потрібна довідка про те, що інший з батьків більше 6 місяців не платить аліменти.

Раніше актор і шоумен Антін Мухарський влаштував "голий протест" в Києві, в зв'язку з рішеннями суду про відбір його майна на користь його колишньої дружини.