RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Низька народжуваність і відсутність мігрантів: озвучено песимістичний прогноз по населенню України до 2050 року

До 2050 року населення України становитиме менше 39 млн осіб.

Про це повідомила завідувачка відділом демографічних процесів та демографічної політики Інституту демографії та соціальних досліджень М. В. в. Птухи. НАН України Ірина Курило в інтерв'ю виданню "Сегодня".

"Середня прогнозна цифра на 2050 рік - 38.7 - 38.8 млн осіб, однак це прогноз, який робиться з Кримом", - сказала вона.

За її словами, з 2005 року сальдо міграції в Україні позитивне, але невелика – від 5 до 18 тисяч осіб, що мало впливає на динаміку чисельність населення.

"Але ймовірно, що навіть при позитивному сальдо втрачаємо якість. Їдуть люди відносно молоді, відвозять сім'ї, часто це вельми освічені люди. Хто приїжджає? До речі, я б не сказала, що це люди виключно неосвічені, приїжджають і освічені, з певним досвідом і кваліфікацією. Нерідко це вихідці з Азії: Пакистан, Китай, В'єтнам і ін Інше питання, що Україну вони найчастіше розглядають як транзитну зону, а не кінцевий пункт перебування", - підкреслила Курило, додавши, що в України відсутня активна політика по залученню мігрантів.

Також вона зазначила, що українці, на відміну від жителів країн ЄС, не звикли жити в мультикультурному середовищі і не настільки толерантні до вихідців з інших країн.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилися дані за кількістю вбитих і поранених мирних жителів на Донбасі в 2017 році.