RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Голосування росіян в Україні на виборах Путіна: останні подробиці

Український омбудсмен Людмила Денисова заявила, що порушень недопуску росіян на виборчі дільниці в дипломатичних установах РФ під час виборів президента Росії зафіксовано не було.

Про це йдеться в повідомленні Денисової з приводу відповідного звернення уповноваженого з прав людини РФ Тетяни Москалькової, передає прес-служба омбудсмена.

Зазначається, що за результатами виїзду до дипломатичних установ РФ в Одеській, Львівській, Харківській та Чернігівській областях і в Києві недопущення порушень зафіксовано не було.

"Громадяни РФ не зверталися про порушення їх виборчих прав до регіональним представникам або в центральний офіс уповноваженого", - сказала Людмила Денісова.

У свою чергу, Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ не вважає себе організацією, яка може прокоментувати заяву голови МВС України Арсена Авакова блокувати росіянам доступ на дільниці для голосування на виборах президента РФ.

"По суті, голосування на виборах в іншій країні регулюється двосторонніми угодами між країнами. Я не знаю якихось міжнародних стандартів у цій сфері. Існують двосторонні домовленості про організацію голосування між країнами, тому ми не та організація, яка могла б це [заяву влади України] прокоментувати", - передає ТАСС слова прес-секретаря БДІПЛ Томаса Реймера.

Крім цього, як передає "Інтерфакс-Україна", близько 50 активістів ОУН, Комітету визволення політв'язнів, "Чорного комітету" та Коаліції учасників помаранчевої революції зібралися в Києві на вулиці Добровольчих батальйонів, де розташоване консульство Росії, з вимогою повного розриву дипломатичних відносин між Україною і РФ.

Деякі мітингувальники почали запалювати фаєри, а також кидати в бік консульства яйця, сніжки і пляшечки з зеленкою.

Станом на 16:05 активісти почали поступово розходитися. За підсумками мітингу поліція нікого не затримувала.

Як повідомляв "Апостроф", сьогодні в Києві націоналісти блокували посольство Росії.