RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Краще не хворіти: в Криму відверто розповіли про проблеми з медициною на півострові після анексії

Жителі окупованого Криму скаржаться на погане медичне обслуговування, російські ліки і високі ціни.

Про це повідомляє "Сьогодні".

"У Криму краще не хворіти. Нічим. Навіть банальним ГРВІ. Розповіді про безкоштовну медицину по страховому полісу - казки. В лікарні прописують лікування, яке ти потім купуєш самостійно", - говорить мешканка Сімферополя Ліля.

Жителі скаржаться на величезні черги в державних лікарнях. За їх словами, прийому у лікарів доводиться чекати по два-п'ять тижні, а до деяких - взагалі немає доступу. Тому популярністю користуються приватні клініки.

"Ти, звичайно, можеш зробити безкоштовний рентген в поліклініці, але чекати черги доведеться місяці зо два. І тому всі йдуть в приватні клініки", - повідомляє інша мешканка Сімферополя, Мавіле.

Також розповідають про те, що ліки кримчани вважають за краще купувати на території підконтрольній Україні, тому що російські ліки неефективні, а європейських мало і вони дуже дорогі.

"Ліки в основному російські - багато поганої якості і багато підробок. Тому всі намагаються скуповуватися в Україні - і дешевше, і якість краща", - говорить кримськотатарський активіст з Бахчисарая Едем.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про нестачу лікарів в окупованому Криму.