RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Їм не соромно: владу розкритикувала за ставлення до народу і культури України

Президента України Петра Порошенка знову розкритикували за скандал з відпочинком за $500 тисяч на Мальдівах під час війни.

Про ставлення президента до народу і культури відомий український режисер Влад Троїцький висловився в інтерв'ю "Апострофу.Лайм".

"Чому неможливо боротися з корупцією в країні, в якій немає надбудови культури? Тому що поняття "не соромно"... Коли були ці скандали з відпочинком за 500 000 у воюючій країні, де не дуже добре люди живуть, для мене найжахливіше, що їм не соромно це робити. Це як би норма", - підкреслив Троїцький.

"Як говорив один мій знайомий, [російський режисер] Боря Юхананов: "Якщо ти не інтелігент, то хоча б постарайся прикинутися ним, а потім якось втягнешся". Тут мій, може, ідеалістичний утопічний роздум, але чому ми не бачимо наших перших осіб на оперних прем'єрах, чому вони не говорять про книжки?..", - запитав режисер.

У той же час, він схвалив, що недавно Порошенко почав рекомендувати українцям деякі книги і українські пісні.

"Так, це було, звичайно, зворушливо, але це вже правильно. І, наприклад, на ювілеї Сильвестрова повинен був особисто привітати президент і та ж Марина Порошенко. Чому? По качану. Це важливі моменти", - резюмував Троїцький.

Більше читайте в інтерв'ю Троїцького "Апострофу.Лайм": Є дивне почуття, що в місті на Донбасі надії більше, ніж у Києві - відомий режисер.