RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Відомого російського артиста після концертів в Криму не пустили в Україну

Відомого російського репера Матвія Мельникова (сценічний псевдонім - Мот) після звернення "Апострофа" не пустили в Україну. Справа в тому, що вказаний артист виступав на окупованій території Криму після анексії півострова.

Про відповідне рішення стало відомо в п'ятницю ввечері, 13 квітня.

"Хто цікавився репером Мотом. У зв'язку з порушенням порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію АР Крим сьогодні, 13 квітня, в аеропорту "Бориспіль" прикордонники не пропустили зазначеного громадянина РФ через кордон і заборонили йому в'їзд в Україну терміном на 3 роки", - повідомив в Facebook спікер Держприкордонслужби України Олег Слободян.

Зазначимо, що в п'ятницю в "Мота" було заплановано концерт в Києві, а завтра артист збирався виступити в Харкові.

У березні 2018 року "Апостроф" звернувся до СБУ з відповідною інформацією про гастролі репера "Мота" в Криму. У спецслужбі відповіли, що заборона в'їзду на територію України зазначеного артисту не видавався, однак підкреслили, що рішення по ньому може прийняти Прикордонна служба. Відповідні дані були передані в ДПСУ.

Після заборони на в'їзд в Україну Мот записав відео з вибаченнями для фанатів.

Нагадаємо, раніше за запитами "Апострофа" українські спецслужби неодноразово забороняли в'їзд на територію країни іноземних персон. Так, в минулому році під заборону потрапили зокрема репер "Баста", актор Стівен Сігал і багато інших.