RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Мережу розбурхало закриття одного з найпопулярніших VPN-сервісів

З 30 квітня припиняє роботу один з найпопулярніших сервісів для обходу блокування Opera VPN.

Про це розповіли в прес-центрі сервісу.

Відзначається, що офіційно причини закриття Opera VPN не коментують, проте, користувачам пропонують почати користуватися сервісом SurfEasy Ultra VPN, - протягом року безкоштовно для власників платного пакету Opera Gold і зі знижкою 80% для власників інших пакетів.

Варто зауважити, що після початку блокування в Росії месенджера Telegram сервіс Opera VPN швидко очолив топ запитів магазину додатків App Store в країні.

Так, обурилися через закриття популярного сервісу здебільшого саме жителі РФ:

"Причина більш цікава, ніж факт", "Мабуть, монетизувати не вдалося. Я так зрозумів, вони використовували потрафіковую модель", "Чекаємо від Дурова потужного безкоштовного VPN", "Та хоч би і платного. Із задоволенням заплачу саме йому", "Росію вже точно скоро закриють медвопути, навіть в пророцтвах це є", "вобода, по-путінськи", "Ця Опера зламалася, несіть іншу!", "Оперу наші давно купили, підозрюю що вони переписку через неї і так читали", "Мордор нестримний в його бажанні читати вашу переписку", "Opera молодці, все стабільно, як завжди л**но", "За великим рахунком, і не було ніколи VPN-сервісу в повному сенсі. Мережа, яка продавала дані користувачів з потрохами", - прокоментували закриття сервісу в соціальній мережі.

Як повідомляв "Апостроф", за допомогою Opera VPN можна також обходити і блокування на російські соцмережі в Україні.