RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

День Землі 2018: що це за свято і як його відзначати

У неділю, 22 квітня, по всьому світу святкується Міжнародний День Землі. Це свято покликане нагадати про необхідність берегти екологію нашої планети.

Про це розповідається на офіційному сайті ООН.

День Землі, або, як його ще називають, День Матері-Землі, покликаний нагадати кожному з нас, що Земля та її екосистеми - це наш спільний дім, який забезпечує нам життя, привернути увагу суспільства і кожної людини до проблем планети і навколишнього середовища. Нагадати, що кожен нас повинен в міру своїх сил і можливостей зберігати наш спільний дім. У цей день світова спільнота підтверджує свої зобов'язання, прийняті на Конференції ООН з навколишнього середовища і розвитку в Ріо-де-Жанейро в 1992 році.

У цей день прийнято брати участь у благоустрої та озелененні своїх дворів і вулиць. У деяких великих містах на жвавих вулицях в День Землі перекривають рух, щоб зменшити шкідливі викиди в атмосферу.

Вчені в цей день проводять тематичні круглі столи, лідери країн організують різноманітні заходи та акції.

Кожне святкування Дня Землі присвячено певній темі. Цього року лейтмотивом свята став слоган "Припинити забруднення пластиком". Тому в нинішній День Землі варто утриматися від покупки товарів в пластикових пакетах і пляшках, зібрати накопичене вдома пластикове сміття і здати його в найближчий пункт переробки, а також почитати або подивитися відео про наслідки забруднення планети пластиком.

Також, в цьому році Дню Землі Google присвятив спеціальний дудл.

Нагадаємо, "Апостроф" повідомляв про те, що в Кенії на території заповідника Ol Pejeta померла остання чоловіча особина північного білого носорога.