RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Двох росіян не пустили в Україну через "георгіївські стрічки": опубліковано фото

В аеропорту "Бориспіль" українські прикордонники не пустили в країну громадян Росії через "георгіївські стрічки", використання яких заборонено в Україні.

Про це 4 травня в Facebook повідомляє речник Держприкордонслужби України Олег Слободян.

"Учора ввечері до аеропорту Бориспіль із Мінська прилетіли двоє молодих людей, чоловік та жінка, громадяни РФ. Обоє прибули з приватною метою, мали достатньо коштів для перебування в Україні та зворотні квитки. Але на багажі туристів були прикріплені георгіївські стрічки, які заборонені в Україні", - повідомляє він.

На прохання прикордонників зняти символіку росіяни відреагували негативно. Тому цим особам відмовили в можливості перетнути кордон. Зворотним рейсом вони повернулися до Мінська.

"Шановні гості з РФ. Українці раді усім гостям країни, але кожен, хто планує відвідини іншої країни, повинен усвідомлювати, що він повинен поважати її громадян та виконувати її закони. В іншому разі прикордонники змушені будуть відмовити вам в перетині державного кордону України", - резюмував Слободян.

Нагадаємо, 16 травня 2017 року Верховна Рада України ввела заборону на виготовлення і публічне використання георгіївської (гвардійської) стрічки. 12 червня президент України Петро Порошенко підписав указ про заборону виготовлення, використання і пропаганди в Україні так званої гвардійської або георгіївської стрічки.

За виготовлення та носіння цієї символіки передбачена адміністративна відповідальність.

Як повідомляв "Апостроф", в лютому близько курорту "Буковель" в Івано-Франківській області ветерани АТО затримали білоруських туристів, у яких в машині знаходилася георгіївська стрічка.