RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Синоптики розповіли, коли в Україну прийде потепління

Уже з вівторка, 22 травня, в Україні після затяжного похолодання і шквалів очікується потепління.

Про це "Апострофу" розповів народний синоптик Леонід Горбань.

Відзначається, що понеділок, 21 травня, - останній день похолодання. "З 22 травня на територію України знову повертаються тепліші температури. До 26 травня денні температури сягатимуть 27-28 градусів тепла і навіть 30", - стверджує Горбань.

У той же час, завідуюча відділом синоптичної метеорології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух каже, що потепління прийде на день пізніше, - в середу, 23 травня.

"Метеорологічне літо – це коли середньодобова температура перевищує 15 градусів тепла. Фактично середньодобові температури зараз вищі, але тим не менш потепління на 3-5 градусів очікується вже з 23 травня. Температура буде на рівні 25 градусів, і буде не просто тепло, навіть спекотно. Але справа в тому, що наше відчуття тепла залежить не лише від температури повітря, а також від його вологості та швидкості вітру. Ми зараз не дуже комфортно почуваємо себе не стільки через температуру, скільки через вітер. Але в найближчі дні ситуація зміниться: буде переважати антициклональна погода, за якої швидкість вітру істотно зменшиться, аж до штилю", - пояснила Балабух.

Більше про погоду в Україні читайте в матеріалі "Апострофа" - В Україні незабаром потеплішає і буде аномальне літо: синоптики назвали дати.