RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Відомий журналіст пояснив, чому росіяни не люблять українців і навіщо їм Путін

Росіяни живуть за принципом селянської громади, в якій абсолютну владу має цар, а мораль щодо інших народів не діє.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів заступник генерального директора кримськотатарського телеканалу ATR, журналіст Айдер Муждабаєв.

Говорячи про психологію росіян, він згадує книгу пітерського професора Валерія Возгріна "Історія кримських татар".

"Росія живе за принципом первісного племені, російської селянської громади. Вона анітрохи не змінилася. Так, вона стала багатшою, вони стали носити західні речі, гаджети в руках, але психологія залишилася та ж сама.

Психологія селянської громади, за версією Возгріна, така: мораль щодо інших не діє взагалі. Ось це "ми взяли Крим незаконно, але ми його не віддамо" – саме така мораль ", - зазначає Муждабаєв.

За його словами, росіянам не властиво нормальне ставлення до інших народів.

"Щодо українців мораль не діє. Сирійці – не люди, ми на них просто випробовуємо зброю. Українці – це взагалі хто такі? Як покійний Табаков говорив, це ж "убогі люди", - говорить він.

Також Муждабаєв додає, що важливим моментом для селянської громади є наявність вождя з абсолютною владою, який може карати й милувати.

"Але є один нюанс: у цьому племені вождь має постійно щось приносити в печеру, має їх годувати якоюсь свіжою здобиччю. І поки Путін їм все приносить – і моральне задоволення, і матеріальне. Росіяни зажерлися, вони нормально живуть, досі є багатшими за українців, незважаючи на всі санкції", - резюмує він.

Детальніше читайте в інтерв'ю на "Апострофі" - Повалити Путіна можна тільки одним шляхом, захочуть - задушать за рік - Айдер Муждабаєв.