RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Бояться навіть хімзброї: в Україні розповіли про страшилки ватажків ДНР-ЛНР про наступ ЗСУ на Донбасі

На думку російських ЗМІ, українські війська збираються йти в наступ на Донбасі під час Чемпіоната світу з футболу в Росії, при чому вони будуть "застосовувати хімічну зброю", а "командувати буде НАТО".

Про це розповідають численні російські експерти і політики.

Так, кремлівський політолог Сергій Марков склав цілу конспірологічну теорію, пов'язану з тим, що українська влада приурочує свої активні дії до спортивних подій в Росії.

"Вони керували Майданом у Києві, який пішов на збройний переворот в дні закриття Олімпіади в Сочі. У надії, що Росії буде не до України. Тепер вони готові провернути провокацію під чемпіонат світу з футболу. Занадто все сходиться. В цей час, мабуть, буде розгорнута нова війна на Донбасі. Росію будуть ставити перед жорстким вибором: або здати Донбас, або зірвати чемпіонат світу з футболу", - заявив Марков.

Навчання НАТО, які стартували в Балтійському морі 1 червня також хвилюють Кремль. Член Ради Федерації Росії Франц Клінцевич стверджує: "НАТО і українська армія керуються з єдиного центру", - тому, нібито очевидно, що якщо українські війська почнуть пробуксовувати, то альянс їм напевно допоможе.

Але крім того, деякі російські "експерти" вважають, що Україна може навіть застосувати хімічну зброю на Донбасі, щоб звинуватити в цьому РФ.

Детальніше про пропаганду і можливі провокації бойовиків "ДНР" і "ЛНР" на Донбасі читайте в матеріалі: Росія "закриває" ДНР-ЛНР: на Донбасі кажуть про нову велику війну.