RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Сім'я Сенцова звернулася до Путіна з важливим проханням

Сім'я українського політв'язня Олега Сєнцова сподівається, що президент Росії Володимир Путін звільнить українського режисера з в'язниці перед Чемпіонатом світу з футболу, який стартує в четвер, 14 червня.

Про це повідомляє Українська правда.

"Він каже, що збирається голодувати до останнього, а Олег така людина, яка не відступає від свого слова. У нас залишилося зовсім мало часу. Я дуже сподіваюся, що Путін прийме рішення про звільнення його і всіх українських політв'язнів перед Чемпіонатом світу", - заявила двоюрідна сестра Олега Сєнцова, Наталя.

При цьому, родичка Сенцова висловила подяку всім, хто підтримує Олега.

"Ми дуже багато чого досягли. Тепер буде рада у справах політв'язнів, тепер за нас світові політики, і це все завдяки вам! Вони роблять історію, але і ми теж, ми говоримо, що потрібно і нас чути! Ці акції, хоч поодинокі пікети, хоч перегляди фільмів, хоч петиції, не пройшли даром. Я бачу, як наша бере. Ваша бере. Давайте продовжувати, ну будь ласка", - говорить вона.

Крім того, адвокат Сєнцова, Дмитро Дінзьо впевнений, що стан Олега Сєнцова може в будь-який момент погіршитися.

"Як кажуть, 30-й день стає дійсно небезпечним", - говорить він.

За його словами, Україна висунула достатню кількість можливих варіантів звільнення Сєнцова, питання залишається лише в готовності президента Росії.

Ексклюзивне інтерв'ю сестри Олега Сєнцова, Наталії Каплан, читайте в матеріалі "Апострофа": Він підійшов до критичної межі - сестра Сєнцова про голодування брата і про те, як вплинути на Путіна.