RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Хоче повернутися в Україну: розкрито відомості про організатора сепаратистської футбольної команди із Закарпаття

Депутат Берегівської райради від Демократичної партії угорців України Тібор Феєш, який організував команду із Закарпаття для участі в чемпіонаті футбольних сепаратистів, розглядає можливість повернутися в Україну.

Про це в Facebook повідомляє народний депутат, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Гр. Феєш має угорський паспорт. За даними групи ІС, на даний час вивчає питання про повернення додому в Закарпаття, консультувався про можливість уникнення відповідальності за організацію такої команди і прийняв рішення чекати на території Угорщини, як буде складатися ситуація", - повідомляє він.

Тимчук додав, що в минулому році Феєш також був організатором команди із Закарпаття на "чемпіонат Європи невизнаних країн". 10 червня нинішнього року в Лондоні відбувся фінал турніру сепаратистів, на якому перемогла команда так званих "угорських закарпатців".

"За інформацією ІС, сьогодні, 17 червня на території Угорщини в с. Тарпа (біля україно-угорського кордону, поруч з КПП "Лужанка") відбудеться вручення псевдокоманди "кубка переможців". В даному заході візьмуть участь члени уряду Угорщини, передбачається участь і прем'єр-міністра В. Орбана", - також повідомив він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ зайнялася перевіркою щодо участі українців у футбольному турнірі сепаратистів.