RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Затягнеться на десятиліття: озвучено цікавий прогноз щодо повернення Донбасу

Після повернення окупованої території Донбасу під контроль України будуть потрібні ще десятиліття, щоб повернути уми населення.

Про це екс-посол України в Хорватії, радник міністра з питань тимчасово окупованих територій Олександр Левченко розповів "Апострофу".

Відзначається, що процес реінтеграції триватиме навіть після того, як на Донбасі виросте мирне покоління.

"Ми говоримо найперше про реінтеграцію територій, а він каже про реінтеграцію умів. Реінтеграція населення і умів триватиме не два-три роки, як у резолюції Радбезу, а десятиліття", - підкреслив дипломат.

"Держава має розробляти окремі програми гуманітарного й суспільного розвитку цієї території, сприяти подорожам тамтешніх людей до інших регіонів, бо ж половина з них не знають, що таке Київ, я вже мовчу про Львів чи європейські країни", - додав він.

"На жаль, всі вони дивляться російське телебачення, а Росія в цьому плані досить хитро все продумала. Крім того, в нас буде багато проблем з мінами – ці процеси можуть затягнутися на десятиліття", - підсумував Левченко.

Більше про ключові питання реінтеграції Донбасу і повернення Криму читайте в матеріалі "Апострофа": Якщо Росія мирно не поверне Донбас, Україна перейде до "плану Б" - дипломат.