RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

У мережі показали емоційний лист українського політв'язня в Криму

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз оприлюднив текст листа, який написав український політв'язень Володимир Балух.

У тексті листа, датованого 22 червня, в'язень Кремля звертається до президента України Петра Порошенка. Він пише, що хотів би вберегти Україну від "скочування до дзеркальної відповіді на дії агресора".

"Я впевнений, що Україна відстоїть своє право жити і гідно панувати на Богом даним нам землях Криму і Донбасу набагато швидше, ніж на це сподівається кремлівська кліка і фактом захоплення ними в заручники громадян іншої країни ще належить відіграти в цьому не останню роль", - упевнений Балух.

Також він розповів, що 12 червня, коли в РФ відзначався День Росії, в СІЗО окупованого Сімферополя вигукували "Слава Україні!".

"Це чиста правда з вуст очевидця подій, яким я мимо волі став і не розчув при цьому жодного схвального вигуку на честь "винуватиці торжества", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", український політв'язень Володимир Балух вирішив посилити голодування, при якому він вже втратив 30 кілограм ваги.