RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Зайвого собі не дозволяють: росЗМІ розповіли про зарплати в окупованому Донецьку

Жителі окупованого Донецька отримують невеликі зарплати і не можуть навіть дозволити собі відпочинок на місцевому курорті.

Про це говориться в матеріалі російського видання MK.ru.

Так, мешканка Донецька на ім'я Тетяна розповіла, що якщо раніше її сім'я щороку виїжджала на море і отримувала путівки від підприємства, то зараз про це всім можна забути.

"Та й їхати особливо нікуди, вибір невеликий: або Седово, або відпочинок в Росії. Єйськ, Анапа, Крим - все це не по кишені, мінімум тисяч тридцять потрібно, щоб відпочити сім'єю. Про Седово і думати не хочу, брудна калюжа - ось що нам залишилося. І дикі розцінки задирають за проживання, тому що вибору у людей немає!", - поділилася жінка.

Вона повідомила, що середня зарплата в місті становить близько 7500 рублів (приблизно 3 тисячі гривень). Також Тетяна поскаржилася, що двох зарплат ледве вистачає на життя. За її словами, в минулому році в російській Анапі ціни були нижче, чим в окупованому Донецьку.

На невелику зарплату поскаржилася і викладач Донецького національного університету.

"Зарплата у мене скромна - 7800 рублів повна ставка. У деяких колег в Макіївці і в інших містах ДНР може трохи більше або менше: рублів на двісті. Ось, з цими грошима і викручуємося, ще й відпочинок плануємо", - розповіла жінка.

За інформацією видання, співробітники так званих "міністерств" отримують трохи більше - 12-14 тисяч рублів.

"Якщо працюють обидва батьки в сім'ї, економно живуть, дітей не балують, то за рік можна накопичити невеликий запас. Ми поїдемо в Витязево (курортне селище на березі Чорного моря в Краснодарському краї, - Авт.) На два тижні: я, чоловік і наша чотирирічна дочка. Дитині потрібно оздоровитися. Рік ходимо в садок, нежить та застуди починаються через кожні два-три тижні. Тільки морем і рятуємося. Але і відкладаємо на відпочинок, зайвого собі не дозволяємо", - розповіла співробітниця відомства терористичного угрупування Євгенія.

Також наголошується, що співробітники Донецького металургійного заводу (ДМЗ) отримують близько 9 тис. рублів, але зараз підприємство працює навіть не упівсили. Тим часом в окупованих Єнакієвому, Горлівці, Харцизьку та Макіївці навіть 6-7 тис.руб. отримують далеко не всі. При цьому бойовики отримують близько 15-20 тисяч рублів.

Про ситуацію на окупованій і вільної частинах Донбасу читайте в матеріалі "Апострофа": Серед ватажків ДНР з'явилися нові інтриги, а людину Путіна вважають зрадником - Денис Казанський.