RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Сотні українських туристів застрягли на курорті в Африці

Близько трьохсот українських туристів другу добу не можуть вилетіти в Україну з Тунісу.

Про це повідомляє ТСН.

Частина туристів знаходяться в аеропорту міста Монстир і не мають ніякої інформації про запланований виліт. Іншу групу туристів, які повинні були вилетіти до Харкова о 07:35 28 червня, розмістили в готелі міста Сус.

"Нічого не обіцяють. Кажуть хто що - хтось обіцяє виліт, хто говорить - сьогодні вильоту не буде", - повідомляють туристи.

У консульстві України в Тунісі заявляють, що причиною затримки рейсу стала відсутність палива для заправки літака і туроператор нібито повинен вирішити проблему протягом кількох годин.

Раніше в авіакомпанії Bravo Airways повідомили, що рейси, які повинні були виконуватися 27 червня з Києва, Львова та Харкова до Монастира (Туніс) (BAY7371, BAY7372, BAY7375, BAY7376, BAY7377, BAY7378, BAY7373, BAY7374) були скасовані через відсутність оплати рейсів з боку туроператора Oasis Travel. За словами авіаперевізника, туристична компанія не оплатила рахунки за 9 рейсів.

У свою чергу туроператор покладає провину на авіаперевізника.

"Авіакомпанія Bravo Airways має заборгованість перед аеропортами Тунісу і не має коштів для оплати посадки, обслуговування і зльоту рейсів в аеропортах Туніської республіки і ймовірно тому відмовилася їх виконувати 27/06/2018", - сказано в заяві Oasis Travel.

Як повідомляв "Апостроф", тижнем раніше близько 70 туристів дві доби не могли вилетіти в Туніс з аеропорту "Київ" ім. Ігоря Сікорського.