RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

В Україні продовжує вирувати негода: тисячі будинків залишилися без світла, в річках піднімається рівень води

Через складні погодні умови в Україні на 7.00 неділі, 1 липня, без енергопостачання залишилися 136 населених пунктів у чотирьох областях.

Про це повідомляє прес-служба на сайті МНС України.

За даними рятувальників, на даний момент фахівці усувають пориви електропередач. Крім того, у багатьох районах спостерігаються підтоплення житлових будинків.

"Станом на 7 год. 1 липня в результаті ускладнення погодних умов (гроза, пориви вітру) через спрацювання систем захисту ліній електропередач знеструмлено 136 населених пунктів в 4 областях, а саме Дніпропетровська - 74 н.п., Київська - 29 н.п., Запорізька - 3 н.п. і Луганська - 30 н.п. до відновлення електропостачання залучено бригади обленерго", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що через підйом води в зв'язку з сильними зливами підтопленими виявилися 225 будинків.

Крім того, за даними відомства, в неділю, 1 липня, очікується підйом води в річках басейну Дністра (Тернопільська, Хмельницька і Вінницька області), річок Ворона (Івано-Франківська область) і Прут (Чернівецька область).

Як повідомляв "Апостроф", сильні дощі з грозами накривають територію України, починаючи з 27 червня. Очікується, що вони не припиняться і в неділю, 1 липня.