RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Морські піхотинці США і України провели спільні навчання біля окупованого Криму: опубліковано яскраве відео

В рамках навчань Sea Breeze взвод резервістів морської піхоти США разом з українськими морськими піхотинцями провели тренування з нападу на умовного ворога.

Про це повідомляє "Голос Америки" з посиланням на військове видання США Stars and Stripes.

Навчання пройшли в Миколаївській області приблизно в 150 км від окупованого Росією Криму. Автоматні черги і мінометні постріли звучали в українському степу, коли військові обох країн забезпечували прикриття вогнем для українських броньованих машин БТР-4, які швидко перевозили піхоту на позиції.

У той же вечір патрулі морських піхотинців США разом з партнерами з України проводили засідки в темний час доби, залучаючи мінометну підсвічування і прилади нічного бачення з обох сторін, повідомляє видання. Відпрацювання нападів в світлий час доби і засідок в темний час доби - це наземна частина навчань Sea Breeze в районі Чорного моря, основна частина яких відбувається на море. Метою навчань було посилити бойову ефективність і рішучість серед 17 країн-союзників і партнерів, які беруть участь в навчаннях Sea Breeze в цьому році.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", прикордонники відділів спеціальних дій на воді Одеського загону морської охорони в рамках міжнародних навчань Sea Breeze відпрацьовували стрибки без парашута з вертольота в воду.