RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Легендарний герой війни на Донбасі відреагував на плани привласнити боксеру Усіку почесне звання

Легендарний український танкіст, учасник АТО Євген Межевикин вважає недоречним присвоювати звання Героя України боксеру Олександру Усику після перемоги над росіянином Муратом Гассієвим.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"У країні, яка воює з рф і маріонетковими недореспублікамі, подавати на героя України спортсмена- це занадто. Та він хороший боксер, він підняв наш Прапор в москві, але це спорт. Він заробляє гроші, титули, авторитет. Але він не зміг переступити через свої прінципи, переконання і вигукнути Слава Україні, не обніматися, а вдарити в рукавички супернику, оголосити багатотисячній аудиторії в рф, що відбувається в країні і що не потрібно до нас йти зі зброєю в руках і не йти рекламувати місцеву бургерну, а повернутися відразу додому, як справжній патріот, виконавши завдання на максимум! Є кому вручати нагороди за 14, 15, 16 роки, які ще ніким не відзначені!", - написав Межевикин.

Нагадаємо, Межевикин з березня 2014 командував танковою ротою, виконував завдання в зоні АТО в районі Донецького аеропорту, населених пунктів Піски, Тоненьке, Водяне, Опитне. У 2015 році бійцеві присвоїли звання Героя України.

Як повідомляв "Апостроф", серед українських політиків розгорілася суперечка через пропозицію прем'єр-міністра Володимира Гройсмана нагородити Олександра Усика званням Герой України.