RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Звільнення Сенцова: російські тюремники спростували інформацію

Відома російська журналістка Вікторія Івлєва вночі 12 серпня повідомила, що незаконно засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов покинув територію колонії в Лабитнангі, але російські тюремники спростували цю інформацію.

"Олег, здається, врятований! О 23.00 літак з ним вилетів з Салехарда. Сподіваюся, наступна зупинка - Київ. Все!", - написала Івлєва в Facebook і о 2:55 додала: "У мене немає більше ніякої інформації про літак і про Олега, і я, якщо чесно, починаю підозрювати, що над нами, можливо, нехило посміялися, на жаль. Будь ласка, будьте спокійні. Вранці все одно щось з'ясується".

У свою чергу сестра Сенцова Наталія Каплан не прояснила ситуацію з місцезнаходженням брата.

"На даний момент я не можу ні підтвердити, ні спростувати інформацію про виліт Олега з Лабитнангі. Не дзвоніть, будь ласка, всі і відразу", - написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Тим часом в Telegram-каналі Радіо Свобода розміщена інформація про появу в небі над Білоруссю невпізнаного літака Falcon-900, який летів в сторону України. При цьому обумовлено, що він швидко зник з радарів і це міг бути який завгодно літак. У виправній колонії в Лабитнангі відмовилися надавати інформацію про Сенцова, пославшись на вихідний, а в прес-службі кримінально-виконавчої інспекції Ямало-Ненецького автономного округу і зовсім запитали хто це, а потім кинули трубку.

При цьому російське агентство РИА Новості повідомило, що прес-служба Федеральної служби виконання покарань Ямало-Ненецького автономного округу спростувала інформацію про звільнення Сенцова.

"Інформація про те, що засуджений Сенцов О. Г. нібито покинув виправну колонію, не відповідає дійсності", - заявили там.

Як повідомляв "Апостроф", за даними адвоката Дмитра Дінзе, стан голодуючого Сенцова дуже важкий - він не встає і схуд на 30 кілограм.