RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Врятувати Сенцова: на сайті Білого дому з'явилася важлива петиція

На сайті петицій адміністрації президента США розміщено звернення до Білого дому задіяти всі можливі способи для порятунку українського політв'язня Олега Сенцова з російської в'язниці.

"Кримський режисер Олег Сенцов був засуджений на 20 років перебування в російській в'язниці за безпідставними обвинуваченнями в тероризмі, за те, що він виступав проти російської анексії Криму. Майже три місяці тому він почав голодування, вимагаючи звільнення всіх українських політичних в'язнів в Росії. Стан Олега критичний і його чекає неминуча смерть якщо не вживати ніяких дій.

Європейський парламент уже звернувся до Володимира Путіна з проханням негайно звільнити Олега Сенцова та інших. Тепер пора Америці сказати своє слово. Ми настійно закликаємо наш уряд зайняти тверду позицію з цього питання і використовувати всі важелі, щоб вимагати негайного звільнення Олега Сенцова та інших українських політв'язнів в Росії ", - сказано в петиції.

Щоб адміністрація Дональда Трампа розглянула звернення, воно повинно до 8 вересня зібрати 100 тисяч підписів.

Станом на 10:00 12 серпня петицію підписали 2044 людини.

Як повідомляв "Апостроф", вночі 12 серпня з'явилася інформація про звільнення Сенцова з колонії в Лабитнангі, але російські тюремники спростували її.