RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

У мережі розповіли історію тяжкопораненого бійця ЗСУ, якому відмовили в лікуванні: опубліковані фото

Волонтери звертаються до небайдужих, щоб дати шанс на одужання важко хворому бійцеві Юліану Циганку, якому в Україні відмовили в лікуванні.

Про це написала на власній сторінці у Facebook волонтер Ірина Каптур.

"Репост!!! Крик!!! Відчай!!! Доброволець, сирота Юліан Циганко на війні з травня 2014 року по листопад 2015 р 3 омпб 24 бр. Отримав важкі кульові поранення кишківника, нирки, плеча при нападі диверсійної групи в Луганській обл. До останнього тримався, щоб не потрапити в полон, зняв з гранати кільце, щоб підірвати себе з диверсантами. Вчасно його врятували; евакуація, потім - кома, перетоніт, понад 50 операцій в різних шпиталях, вирізано 80% кишківника (45 кг при зрості 175 см!). Вже у 2017 р в Україні лікарі відмовили в лікуванні. Австрія надала шанс та можливість врятувати Юліана за кошти небайдужих. Провели операції в австрійській клініці з часткового відновлення кишківника. Через рік, дякуючи побратимам, друзям, сам зібрав кошти на наступні операції в Австрії, але щось пішло не так і вже 90 днів він у реанімації. На сьогоднішній день він нелегал з величезним боргом в клініці", - пише волонтерка.

За її словами бійця можуть депортувати з країни в будь-який момент, а офіційні відомства, до яких вона зверталася (МО, консульство, військовий аташе) – не відповідають.

"Для чого збирати на медицину, якщо вони приречені?! Хто підтримає коли, ні рідних, ні дружини, ні дітей", - цитує волонтерка слова лікаря Львівського шпиталю, волонтера Наталю Арестову.

Каптур звертається до всіх небайдужих з проханням на законних підставах зробити консульський супровід і дати можливість бійцю долікуватися в Австрії.

Як повідомляв "Апостроф", під Одесою попрощалися з бійцем ЗСУ, який загинув від кулі снайпера на Донбасі.