RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Син Стуса відмовився брати участь в зйомках фільму про свого батька

Син українського поета і дисидента Василя Стуса - Дмитро Стус - заявив, що автори фільму про його батька порушили всі попередні домовленості, тому він не має наміру співпрацювати з ними в подальшому.

Про це він повідомив в коментарі Громадському.

За його словами, близько року тому автори фільму звернулися до нього для консультацій.

"Приблизно рік тому, може менше, вони до мене зверталися, я попросив сценарій, після прочитання сценарію я відмовився з ними співпрацювати, на цьому все. Я вважаю, неприйнятний сценарій - ні з етичних міркувань, ні з естетичних", - сказав він.

Син поета підкреслив, що його власне ставлення не зміниться "ні до режисерів, ні до фільму" за будь-яких умов, в тому числі за умови повернення в фільм сцен з Віктором Медведчуком, який був адвокатом Василя Стуса.

"Люди (автори стрічки, - ред.) від мого імені поширили купу заяв... Мене просили поговорити з ними про проблематику, ми домовилися, що все не буде вирвано з контексту. Але наскільки мені розповідають мої друзі і моя дружина, все це порушено. А з людьми, які порушують свої обіцянки, я нічого не маю спільного", - сказав Дмитро Стус.

"Можливо їм доведеться, щоб фільм не був піратським, звертатися до мене з авторських прав, але я і тоді не буду з ними говорити", - підкреслив син Стуса.

Нагадаємо, адвокат політика Віктора Медведчука, який є кумом президента Росії Володимира Путіна, Ігор Кириленко заявив, що через суд заборонить прокат фільму "Стус", в разі поширення стрічкою недостовірної інформації щодо його клієнта.