RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Голодування Сенцова: з'явилися свіжі дані про загрозу для його життя

Російська правозахисниця і журналістка Зоя Свєтова зустрілася з незаконно засудженим у Росії українським режисером Олегом Сенцовим, який уже три місяці голодує в колонії.

Про це вона розповіла RTVI.

За словами правозахисниці, Сенцов знаходиться в "хорошій і чистій" чотиримісній палаті в передкритичному стані.

"Лікарі колонії, яким Сенцов довіряє, роблять все, що можуть, але не дають ніяких прогнозів. Адвокат казав, що йому роблять крапельниці і поживну суміш, яку він приймає. Але це ситуація, яка не може врятувати його життя", - додала Свєтова.

Вона повідомила, що Сенцов не планує припиняти голодування, мета якого залишилася та ж сама: звільнення українських політичних в'язнів з російських в'язниць.

"Слава Богу, він живий. Сміявся наді мною: я глуха, а він тихо говорить і йому доводилося повторювати мені кілька разів одне і те ж. А це для нього не просто: швидко втомлюється. Він дякує всім за підтримку і допомогу. Коли я запитала його що потрібно робити, Олег сказав: "Роби, що повинен. Я так роблю", - написала в Facebook Свєтова.

Вона вважає, що потрібно якомога швидше вирішити проблему обміну російських і українських політв'язнів. "Це врятує життя Олегу", - зазначила правозахисниця.

Як повідомляв "Апостроф", сестра українського політв'язня Олега Сенцова, Наталя Каплан попросила не поширювати непідтверджену інформацію про можливе звільнення режисера, оскільки це може йому нашкодити.