RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Україна запропонувала Росії 36 осіб в обмін на в'язнів Кремля: Москва відмовчується

Україна готова обміняти 36 російських злочинців на незаконно засуджених в Росії українських політв’язнів.

Про це повідомила перший заступник голови Верховної ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"Ми очікуємо відповіді РФ на наші пропозиції: заберіть 36 ваших - віддайте наших! Дайте команду вашим маріонеткам в ОРДЛО забрати кілька десятків злочинців і віддати наших героїв", - сказала вона.

Геращенко також зазначила, що Україна готова помилувати кілька десятків злочинців, причетних до війни на Донбасі у лавах проросійських бандформувань, "щоб витягти наших з ОРДЛО".

За її словами, представники ОРДЛО в Мінську намагаються розіграти кремлівський сценарій про "обмін усіх встановлених на всіх встановлених" і стверджують, "що в їхніх катівнях лише 20 українських громадян, вимагаючи від нас 300". Шкода, що деякі представники ОБСЄ не заглиблюються в деталі і публічно підіграють цим ганебним і неприпустимим сценаріям.

"Ми стоїмо на іншій формулі: українці, яких незаконно тримають у РФ - точно входять до списку встановлених осіб, так увесь світ знає, де перебуває Сенцов, Сущенко, Балух, Карпюк, Панов, Куку, Кольченко та інші", - зазначила Геращенко.

Як повідомляв "Апостроф", незаконно засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов, за словами російської правозахисниці Зої Свєтової, не планує припиняти голодування, мета якого - звільнення українських політв'язнів з російських в'язниць.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: