RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

На Донбасі оголосять "шкільне перемир'я": названа дата

У Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи з питань врегулювання конфлікту на Донбасі погодили новий режим тиші. Так зване "шкільне перемир’я" має початися опівночі 29 серпня.

Про це повідомила прес-секретар представника України в Тристоронньої контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці у Facebook.

"Сторони зобов'язуються здійснити всі необхідні кроки для забезпечення сталого режиму припинення вогню. Задля моніторингу сторони також зобов'язуються забезпечити надійний та безпечний доступ СММ ОБСЄ по всій території України, відповідно до її мандату", - написала Оліфер.

За її словами, поки що безпекова ситуація на Донбасі особливо не змінилася. Адже упродовж так званого "хлібного перемир’я", яке тривало з 1 липня до 20 серпня, Київ зафіксував майже 1500 обстрілів з боку бойовиків.

Як повідомляв "Апостроф", в Мінську, в рамках роботи Тристоронньої контактної групи, сторони домовилися про припинення вогню по всій лінії фронту (426 кілометрів) на два місяці: з липня по серпень, у зв'язку з початком збору врожаю.