RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Українці в соцмережах обговорюють День Незалежності і діляться спогадами: свіжі фото параду

24 серпня 2018 року Україна святкує 27 років Незалежності. Українці в мережі діляться спогадами і свіжими фото з параду.

"..."випадкова" незалежність, за великим рахунком, тривала до 2014 року. До початку війни з віковим ворогом. Так, будь-яка війна - це жахливо, але цієї війни не могло не бути. Вона закономірна. Саме з її початком люди з розмитою національною ідентичністю, невиразними особистими і загальними пріоритетами, які становили в цій країні більшість, почали усвідомлювати себе вже не жителями кволенький УРСР, а українцями, людьми, які належать до повноцінної європейської спільноти, жителями України, яку потрібно захищати, якої можна і потрібно пишатися. Активізувалися процеси, які, власне, і роблять з населення націю", - написав у Facebook блогер, письменник Сергій Брігар.

Також з приводу параду написала в соцмережі журналістка Інна Білецька.

"Я мало посміхаюсь. Менше, ніж можу, менше, ніж вмію. Чим далі я від того дня Незалежності 4 роки тому, я все більше мовчу і все менше посміхаюся. Тоді один за одним падали наші блокпости, і те, що мало от-от закінчитися разом з маслом для старезних автоматів, відправленим двома ящиками, вперше здалось таким, що не закінчиться ніколи. А тепер я йду серед людей, які кажуть, що втомилися від війни, хоч вся їхня втома – це втому від зведень по тєліку з фронту, зведень, які перекочовують все далі у верстці випусків, деколи передуючи лише черговій народженій у зоопарку пандочці. Я йду серед втомлених від війни людей, які мандрують локаціями святкових міст, і навіть вітаються "Слава Україні", притискаючи сите підборіддя до шиї. Я йду серед людей, які так втомилися від війни, що не чуються винними бодай щось тим, хто втрачав. Я йду і мені не хочеться посміхатися, і говорити хочеться все менше. Але я буду відчувати свято, і плакати під час гімну, щораз, коли він звучатиме. І вірити буду з останніх сил. З Днем Незалежності!," - написала журналіст, громадський активіст Інна Білецька.

"Сьогодні чергова річниця відновлення незалежності. Вже п’ята річниця в війні. Ціна за незалежність непомірна. І платиться щоденно. Тож як на мене, в цей день, не зважаючи на різне бачення здобутків і зрад, варто просто привітати один одного з тим, що ми є як країна, нація, народ. Обісрати один одного час ще буде. А от прислухатися є шанс. Нам же не треба тридцять вісім мільйонів незалежних Україн? Треба одна на всіх. Зі святом", - пише блогер Ruslan Gorovyi.

Фото - t.me/kyivnash

24 серпня 2018 року Україна святкує 27 років Незалежності. До цієї події "Апостроф" підготував найкращі привітання у віршах, прозі і листівках.