RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

З'явилася шокуюча статистика української контрабанди в ЄС

Україна вже другий рік поспіль продовжує займати першу позицію в рейтингу країн-джерел ввезення в Європейський союз контрабандних сигарет.

Про це йдеться в звіті компанії KPMG, передає delo.ua.

Відзначається, що понад 4,8 млрд контрабандних сигарет поставляється саме з України, що становить майже 11% всього обсягу контрабанди в країни ЄС і понад 1 млрд євро бюджетних втрат ЄС.

Українські прикордонники повідомляють, що в 2017 році виявили 8,3 млн пачок контрабандних сигарет, що на 43% більше, ніж роком раніше.

Хоча цей показник дещо знизився в порівнянні з попереднім роком, проте Україна продовжує бути джерелом №1 контрабандних сигарет, що в умовах виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС викликає занепокоєння з боку Брюсселя.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", Україна не тільки експортує контрабандні сигарети, а й ввозить їх із сусідніх країн. Так, в минулому році в серпні в Краснопільському районі Сумської області співробітники Держприкордонслужби (ДПСУ) спільно з представниками Служби безпеки України вилучили велику партію контрабандних сигарет з Росії.