RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Затримання контрабандистів переросло в конфлікт з жителями села та стрілянину на Буковині: подробиці і відео

Версії сторін про конфлікт зі стріляниною співробітників Держприкордонслужби в Красноїльську Чернівецької області різняться.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

За даними прикордонників, під час патрулювання вони потрапили на слід контрабандистів, які в цей час намагалися переправити партію сигарет. Побачивши правоохоронців, порушники кинулися бігти в найближчий населений пункт. Уже в самому селі авто силовиків було заблоковано місцевими жителями, які намагалися відібрати їх зброю. Після попередження прикордонники застосували зброю.

У той же час поранений під час стрілянини житель Красноільська заявляє, що прикордонники раптово з'явилися біля його будинку, а коли він попросив пред'явити документи, вони відкрили стрілянину. Також він має намір писати скаргу на дії силовиків.

У прикордонному загоні заявили, що контрабандисти встигли забрати з собою ящики з сигаретами, а значить довести причетність до спроби порушення кордону важко.

У свою чергу генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook зазначив, що відсутність кримінального покарання за нелегальний перетин кордону є неприпустимим.

Як повідомляв "Апостроф", раніше прикордонники затримали контрабандистів, які намагалися за допомогою безпілотника доставити через кордон з Румунією сигарети.