RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У мережі розповіли зворушливу історію ветерана АТО

Старший стрілець морської піхоти Раф розповів про свої воєнні будні на Донбасі, зокрема про найважчий день, 20 березня 2017 року, коли російсько-окупаційні війська порушили Мінські домовленості і з "Градів" обстріляли населений пункт Водяне.

Спогади українського військовослужбовця опублікувала на своїй сторінці у Facebook волонтерська організація "Повернись живим".

"Коли ми заїжджали в 2017 році восени, поміняли перший батальйон морської піхоти, то потрапили в жорстку м’ясорубку. Міномети, "саушки"… але найважчий бій був, напевно, 20 березня. Коли "Гради" по Водяному працювали, наші тоді в наступ пішли", - згадує боєць.

"Це з "того боку" був наступ, наші його відбили і пішли вперед, типу контратака, аби їх відкинути", – уточнює один із побратимів.

Тоді бійці пройшли вперед, проте закріпитися через "Гради" не вдалося.

"Звісно, хотілося б більше, але маємо те, що маємо!" – філософськи відповів Раф на питання про дозвіл на вогонь у відповідь.

Як повідомляв "Апостроф", у Кривому Розі Дніпропетровської області ветерани АТО на Донбасі влаштували розбірки з адептом СРСР.