RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

​Шкідливо для дитини: Супрун жорстко розкритикувала шкільні лінійки 1 вересня

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун вважає шкільні лінійки 1 вересня шкідливими для здоров'я дітей.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, прикріпивши під своїм постом картинку з гаслом: "Досить "урочистостей"!".

"Шкільні лінійки на 1 вересня - пережиток радянської традиції, від якої давно пора відійти в українських школах. У розвинених країнах немає виснажливої вибудовування, стояння під сонцем або дощем, вислуховування нескінченних напутніх промов. Адже це шкідливо насамперед з медичної точки зору", - зазначила в. о. міністра.

Вона нагадала, що щорічно з'являються новини про те, що діти втрачають свідомість на шкільних лінійках, незалежно від того, проводяться вони на вулиці або в приміщенні.

"Адже натовп людей, стояння на одному місці, спека або задуха погано впливають на здоров'я. У сонячну погоду дитина може отримати тепловий удар або опік шкіри, втратити свідомість, почати блювати, відчувати себе дезорієнтованим. Так само не додасть здоров'я стояння під дощем", - написала Супрун.

В. о. голови МОЗ зазначила, що крім фізичних проблем від лінійок, вони також не несуть користь психічному здоров'ю. "Скупчення незнайомців, та ще й з не зовсім зрозумілою метою, викликає у дітей стрес, особливо у молодших школярів", - зазначила вона.

У зв'язку з цим МОЗ України однозначно не рекомендує проводити лінійки.

Супрун вважає, що краще було б замінити їх інтерактивними уроками.

Як повідомляв "Апостроф", народний депутат, глава Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець вважає, що зміни, які проводить нинішнє керівництво Міністерства охорони здоров'я, є не медичною реформою, а її "жахливою імітацією".