RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

​Медведчук заявив, що скандал навколо фільму про Стуса влаштували США

Адвокат замордованого у таборах легендарного поета Василя Стуса, кум президента РФ лідер "Українского вибора" Віктор Медведчук заявив, що скандал навколо фільма "Стус" інсценували США.

Про це він розповів в інтерв'ю "Стране".

"Це тягнеться ще з 90-х років. Подивіться: як тільки на політичній арені з'являється Медведчук - політик, якого американцям не вдалося зламати, на якого їм не вдалося знайти компромат, як раз - і спливає історія про Стуса. <...> Вони знають, що у них є послідовний і принциповий опонент в Україні. Не просто опонент, а жорсткий, непримиренний противник. Тому що я боровся, борюся і завжди буду боротися проти зовнішнього управління, яке було введено в Україні у 2014 році", - пояснив він свою позицію.

При цьому Медведчук спростував інформацію про те, що він нібито підтримував прокурора у справі Стуса.

"Це брехня, цинічна і нахабна, як, втім, і всі інші звинувачення, висунуті на мою адресу. Я ніколи не підтримував позицію прокурора. Щодо Стуса я виконав всі обов'язки, передбачені законом та професійним обов'язком адвоката. Є протокол судових засідань, матеріали справи. Адвокат, який представляє мої інтереси, офіційно підняв цю справу в архіві СБУ. У матеріалах кримінальної справи немає нічого, що свідчило б про те, що я визнавав провину Василя Стуса, а тим більше підтримував сторону звинувачення", - сказав він.

У зв'язку з цим політик відхрестився від втручання у створення відповідного фільму:

"Ви серйозно вірите в цю маячню? Чи вірите в те, що дзвонили з "адміністрації Медведчука"?.. Особисто мені цей фільм не цікавий. Скажу більше: він не цікавий навіть синові Василя Стуса - Дмитру, який ще рік тому заявив, що цей фільм для нього смішний і неприйнятний".

Як повідомляв "Апостроф", на авторів кінокартини про українського поета і дисидента Василя Стуса вже здійснюється серйозний тиск з боку представників Віктора Медведчука, який був адвокатом на його судовому процесі.