RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Ковбасні бунти: Бабченко гнівно пояснив різницю протестів в Москві і Києві

У Росії не може відбутися справжня революція, оскільки люди виходять протестувати лише на "ковбасні бунти".

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив російський військовий журналіст Аркадій Бабченко.

Для наочності розуміння, чому протести в Москві абсурдні, він порівняв їх з протестами в турецькому Стамбулі і в столиці України.

"У Туреччині на протестах на Таксимі загинули десять осіб. Ще півсотні були в критичному стані. Почалося все з вирубки дерев. Тобто, з права самим вирішувати, що і де буде рости. Бути незалежними. Не з матеріальних благ, не з пенсій - з дерев. У Києві на Майдані загинуло сто шість людей. Почалося все з євроасоціації. Тобто, з права самим визначати майбутнє своєї країни. Бути незалежними", - написав Бабченко.

Він зазначив, що в Україні і Туреччині люди вийшли "за свободу і гідність. І загинули за неї".

"Всі ці ковбасні бунти в Москві - вони просто ганебні. Не проти вбивства українців, не проти захоплення суверенної країни, не проти бомбардування дітей в Алеппо, не за свободу, не за власну гідність, не за власне право розпоряджатися своїм життям, своєю країною, своїм майбутнім. За відсунуту на п'ять років ковбасу. Та нах*й ідіть. Не цікавить. Взагалі", - гнівно написав журналіст.

Пізніше журналіст написав й про інші злочини Росії, які залишили росіян байдужими.

Як повідомляв "Апостроф", 9 вересня у багатьох містах Росії пройшли пенсійні протести, в результаті яких були арештовані 1018 осіб.