RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

​У Львові офіційно забанили російську мову: що сталося

Львівська облрада прийняла рішення про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області.

Про це повідомляє zik.ua.

На сесії 18 вересня за відповідне рішення проголосували 57 депутатів.

"Встановити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Львівської області до моменту повного припинення окупації території України", - йдеться в рішенні.

Депутати доручили ЛОДА вжити заходів щодо створення міжвідомчої робочої групи (за участю громадськості, правоохоронних органів і районних державних адміністрацій) - з метою проведення систематичної роз'яснювальної роботи для фізичних та юридичних осіб про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області.

Облрада рекомендувала органам місцевого самоврядування області прийняти аналогічні рішення щодо встановлення на відповідній території мораторію на публічне використання російськомовного продукту в будь-яких формах до моменту повного припинення окупації території України.

Виконавчому апарату обласної ради обранці доручили розробити і подати на розгляд обласної ради звернення до Верховної Ради України щодо необхідності внесення змін до законодавчих актів України щодо заборони публічного відтворення аудіовізуальних творів на мові держави-агресора.

Як повідомляв "Апостроф", у Києві McDonalds потрапив у мовній скандал.