RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

З'явився страхітливий прогноз погоди на жовтень

Вже після першого тижня жовтня в Україну прийде серйозне похолодання і нагрянуть перші заморозки.

Про це повідомив синоптик Леонід Горбань, передає Обозреватель.

"З 1 по 9 жовтня денна температура буде близько 19-23 градуса, потім до 10 жовтня буде різке зниження температури - до 11-13 градусів вище нуля", - уточнив він.

За його словами, в перші дні місяця також розслаблятися не варто, адже саме в цей період Україну накриють бурі. Крім того, сильні опади ще пройдуть 8-9 жовтня.

"А до 14-16 числа очікується повторне зниження температури - до 7-10 градусів тепла, що буде супроводжуватися рясними опадами, і така температура буде триматися до кінця місяця, а в деякі дні температура буде знижуватися до 4-5 градусів", - прогнозує синоптик.

Також синоптик впевнений, що весь жовтень, не рахуючи першого тижня, буде холодним і сирим.

"Перших заморозків варто очікувати 9-10 числа, а другі прийдуть 16-17 жовтня", - зазначив він.

При цьому, синоптик не радить з цим поспішати. Так, в листопаді очікуються легкі морози з відлигами, а грудень взагалі буде дуже теплим.

"Серйозні морози нас чекають з 3 по 15 лютого - буде 20-25 градусів морозу, також в районі 20-27 січня теж будуть морози. А до 20 січня буде навіть тепло", - сказав він.

У той же час, за даними Укргідрометцентру, вже в найближчі вихідні, 22-23 вересня в Україні очікується вторгнення холодної повітряної маси з північного заходу, яка знизить денну температуру на 5-10 градусів.

Детальніше про погоду на вересень читайте в матеріалі "Апострофа": Літо триває: синоптики розповіли про погоду в перший місяць осені.