RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​Око за око, зуб за зуб: владу України попередили про загрозу "великої крові"

Через бездіяльну владу, яка не реагує належним чином на напади на активістів в Одесі, люди повстануть і почнуть боротися самі за себе.

Таку думку висловила "Апострофу" екс в. о. голови Одеської ОДА Соломія Бобровська.

"Напад на Михайлика - 14-е за останній рік. На окремих активістів нападу здійснювалися по кілька разів. Можна згадати Світлану підпаливши, на яку двічі були здійснені напади, Сергія Стерненко, зараз - Олега Михайлика. Це триватиме - і в черговий раз пояснює дуже просту структуру зв'язку між президентом України і тими, хто сьогодні тримає у власності міста Одеси. По-перше, наближаються вибори. і очевидно, що в обмін на підтримку голосів одеситів за сьогоднішнього гаранта ми бачимо замилювання очей на все то, що відбувається в Одесі. А в Одесі проходить дуже простий процес - це фактично кримінальний світ, який одягнений в політичних діячів, керівних містом. Йдеться про забудову, розпродажі, неможливості контролювати будь-які міські кошти. Є люди, які виступають проти ", - заявила Бобровська.

За її словами, нинішнє керівництво Одеси - це ті ж люди "переодягнені в нові імена". І незабаром люди почнуть боротися самі за себе.

"І ми говоримо не про реванш після революції гідності, а про бутафорії, тобто старих персонажів, яких переодягли в нові імена. Ця ситуація може привести до ще більшої крові, до суспільного бунту, якщо говорити безпосередньо за Одесу. І це буде реально страшно , тому що втрачається контроль. ми бачимо безкарність, відсутня монополія на зброю. Це ми можемо спостерігати по всій Україні. Відповідно ці речі є дуже негативними маячками, бо коли ми говоримо про ці напади - а за останні півроку ми нарахували 41 випадок по Україні з нападами на активістів - це говорить про те, що держава не виконує свою базову функцію безпеки. Не хочу розганяти "зраду", але це веде до failstate. Тому що держава не може забезпечити громадянину елементарні речі. І ми говоримо тільки про персональну безпеки - я вже мовчу за національну, інформаційну тощо ", - розповіла екс і. о. голови Одеської ОДА.

Вона також обурена тим, що ні поліція, ні обласна адміністрація, ні міністр внутрішніх справ, ні президент за дві доби не сказали ні слова про те, що сталося в суботу в Одесі.

"Те ж саме ми бачили і з нападом на Катерину Гандзюк, коли ні Аваков, ні президент не змогли сказати ні слова. І на жаль, в своїй промові до парламенту Петро Олексійович не згадав про ці випадки також. Відповідно люди цього не розуміють. Це може привести до страшних речей: умовно кажучи, буде око за око, зуб за зуб. Зараз цей бунт зростає серед активістів ", - підсумувала Бобровська.

Детальніше про насування "бурі" в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Буде реально страшно: нападу на активістів приведуть до крові і бунту.