RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Окупанти в Криму затримали лідера "самооборони" Ялти з грамотами від Путіна

1 жовтня в окупованій Ялті російські поліцейські затримали лідера місцевої "самооборони" Овсепа Мінасяна, який вийшов на одиночний пікет проти "свавілля кримської влади".

Про це Крим.Реаліі розповів отаман російської організації "Кримське козацтво" Сергій Акімов.

"Мінасян вийшов на площу Леніна в Ялті з вимогою припинити свавілля, яке чиниться зараз в Криму. Житла немає, ціни підвищуються, влада бездіє. Самого Овсепа безпідставно відсунули в черзі за квартирою. Одного з активістів кримського козацтва відразу забрали російські поліцейські. Він підніс плакати , на яких було написано: "Оголошую безстрокове голодування" і "Припиніть свавілля в Криму". Мінасяна теж повели. На лавочці залишилися лежати плакати, грамоти, які вручав особисто Путін", - розповів Акімов.

За його словами, поки невідомо, де знаходяться Мінасян і представник козацтва, яких відвезли поліцейські.

Проросійський активіст, кримський блогер Олег Кочерів опублікував на своїй сторінці в Facebook відео, де видно, що Мінасян стоїть на площі Леніна у військовій формі з нагородами і спілкується з представниками російської поліції. "Я вийшов на одиночний пікет і повідомив про це владу", - сказав лідер місцевої "самооборони". У свою чергу, російські силовики, посилаючись на російський закон про проведення публічного заходу, попередили Мінасяна про відповідальність.

Як повідомляв "Апостроф", за час окупації Росією перлина анексованого Криму - Ялта перетворилася на "смітник".