RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В українського топ-розвідника знайшли елітні особняки і родичів з паспортами РФ: опубліковано відео

Колишній глава контррозвідки СБУ, співробітник Служби зовнішньої розвідки Сергій Семочко замішаний в корупційних схемах через які загинули сотні людей.

Про це повідомив журналіст Денис Бігус в Facebook.

"Пару років тому СБУ стопануло закупівлю життєво важливих ліків для діалізу. Тому що постачальники перестали платити відкати. Від відсутності препаратів померли близько 200 осіб. Займався тим пресингом глава контррозвідки СБУ Сергій Семочко. Ця ж контррозвідка, за словами фармкомпаній, раніше прикривала їх за таксу в 100 тисяч доларів з фірми. І пресувати пішла після того, як їм відмовилися платити", - повідомив Бігус.

За його словами, журналісти провели розслідування, в якому розкриваьть корупційні схеми і причетність до них українського розвідника.

"Леся Іванова зробила абсолютно неймовірне розслідування про Семочко. Про три будинки в Конча-Заспі, вартістю 8 мільйонів доларів. Про перельоти його падчерки Одеса-Київ на чартерному вертольоті за 6 штук баксов. І про російське громадянство у всієї рідні СБУшника, який два місяці тому призначений в керівництво Служби зовнішньої розвідки", - йдеться в повідомленні.

Під постом опубліковано відео.

"Я не хочу зараз описувати весь зміст. Ми ще не підготували текстову версію, вона вийде завтра. Але вже зараз готове відео. І його варто подивитися. Я б сказав "приємного перегляду", та приємним він не буде. Але бачити це важливо", - підсумував Бігус.

Також про корупційні схеми в українському фармбізнесі читайте в матеріалі "Апострофа": Токсичні ліки: як український спосіб ведення справ "зіпсував" латвійських бізнесменів.