RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Волонтери розповіли про сміливу українку, яка "вийшла заміж" за ВСУ, і показали фото

У мережі розповіли про тендітну дівчину, яка служить в армії вже 11 років і жартує про себе, що "вийшла заміж за ЗСУ".

Про неї написали на сторінці організації "Повернись живим" в Facebook.

Ім'я дівчини не вказали, але зазначили, що вона офіцер Сили спеціальних операцій (ССО). Її описали, як крихітну дівчину, яка скоріше схожа на модель.

"Я народилася в маленькому селі на заході України. У нас вважали: якщо в армії не служив - ганьба для всієї родини. Тому, напевно, я і виросла з цією думкою. Коли ж повідомила рідним, що хочу бути військовим, мене майже ніхто не підтримав. Друзі і батьки не зрозуміли мого пориву, і в військкоматі посміхалися, коли я, 16-річна, прийшла і заявила, що хочу служити в армії", - розповіла вона про себе.

Але після шостого візиту воєнкоми все ж сприйняли її мету всерйоз. Дівчина вибрала рід військ спецназ, куди, як вона зазначила, був і є жорсткий відбір без поблажок для жіночої статі. Тоді командир сказав їй подолати 12 кілометрів з повним спорядженням за півтори години.

"Думав вона зламається. Але нічого подібного. Подолала 12 кілометрів за годину і 20 хвилин", - заявив офіцер.

Сама ж дівчина на це відповіла: "Я просто дуже цього хотіла. І, до речі, не бігла тоді, а йшла швидким кроком". Також вона розповіла, що обожнює зброю і вміє нею користуватися. Крім цього, має відмінності від військового керівництва щодо виконання вправ з ПМ-2..

"Часто запитують про сексизм в армії. Знаєте, я з роками перестала звертати увагу на будь-які нарікання або "гумор" з приводу статі. Ми йдемо в НАТО, там з цим дуже жорстко. Причому, як з боку чоловіків, так і з боку самих жінок. Якщо ти свідомо пішла в армію - так будь військовослужбовцем на 101% і з гордістю носи погони", - підсумувала дівчина-офіцер.

Як повідомляв "Апостроф", керівникам операції Об'єднаних сил на Донбасі в якості вогню у відповідь дозволили застосовувати всі види зброї для збереження життя українських воїнів.