RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Спецназ ЗСУ влаштував "диверсії" на військових складах: стали відомі подробиці

Протидиверсійні навчання спецназу ЗСУ, які проводилися в серпні на всіх найбільших військових базах зберігання, показали, що в разі атаки противника всі ці склади були б гарантовано знищені.

Про це в своїй статті пише Юрій Бутусов.

"Сьогодні під загрозою диверсії - три залишилися стратегічних арсеналів: 47-й арсенал Командування Сухопутних військ, (Хмельницька обл., С. Цвітоха, в/ч А-+1358); 222-я центральна артилерійська база боєприпасів (Черкаська обл., С. Россошки, в\ч А-1588); +1322-а артилерійська база боєприпасів (Житомирська обл., с. Ушомир, в/ч А-1 796. Роботи в Цвітосі йдуть масштабно, але вони далеко не закінчені. Викликає серйозне занепокоєння стан менших за розміром складів. В Центральній Україні на один зі складів група спецназу ЗСУ зайшла днем, відкрито, не будучи ні поміченою, ні досмотренною, і успішно здійснила навчальну диверсію", - уточнює експерт.

За його словами, незважаючи на багато заходів щодо посилення безпеки арсеналів і бравурні репортажі про споруджувані укриття, зроблених зусиль все-таки недостатньо. У зв'язку з цим не можна чекати, поки, через роки, все склади будуть обладнані бетонними сховищами. "Треба діяти сьогодні, зараз. Безсумнівно, що противник захоче напередодні виборів президента і парламенту здійснити диверсії і на інших складах", - підкреслює він.

Детальніше про надзвичайну подію на складах читайте в матеріалі "Апострофа": Чому в Україні горять військові склади: генерал назвав головну причину.