RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Стало відомо, як буде називатися єдина православна церква в Україні

Єдина помісна православна церква в Україні після Об'єднавчого собору буде називатися Українською православною церквою.

Про це заявив на прес-конференції предстоятель Української православної церкви Київського патріархату, патріарх Філарет.

Він заявив про готовність залагодити можливі проблемні питання з автокефальною церквою.

"Назва буде - Українська православна церква офіційне, друга назва - Київський патріархат. Що стосується непорозумінь, то непорозуміння у всіх є, але непорозуміння можна залагодити. Якщо у Автокефальної церкви (УАПЦ) є питання щодо Київського патріархату, ми знайдемо шляхи взаєморозуміння" , - сказав Філарет.

У свою чергу прес-секретар УПЦ КП Євстратій (Зоря) пояснив, чому саме так буде називатися єдина церква. Він також підкреслив, що це питання також обговорювалося за участю Вселенського патріархату.

"Все помісні православні церкви, крім стародавніх патріархатів, які називаються за назвою міста, мають фактично однакову структуру назви - Румунська православна церква, Болгарська православна церква, Сербська православна церква, Кіпрська православна церква та інші. Оскільки в Україні утворюється єдина помісна православна церква, відповідно і назва - Українська православна церква", - пояснив архієпископ.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", Священний Синод Української православної церкви Київського патріархату змінив правила титулування предстоятеля УПЦ КП Філарета.