RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Вбивство Аміни Окуевой: стало відомо, чому зі справи пропав слід Москви

Слідство у справі про вбивство активістки, учасниці війни в Чечні і АТО на Донбасі Аміни Окуєвої не змогло довести "російський слід" через зміну свідчень Артура Денісултанова, який здійснив замах на Окуєву та її чоловіка Адама Осмаєва в червні 2017 року.

Про це завив чоловік убитої Адам Осмаєв, передає Цензор.нет.

"Коли тільки затримали Денісултанова, він ще був переляканий, поранений, тому у нього був розв'язаний язик. Він сказав що вказівку дали з Москви Кадирову (главі Чечні Рамзану Кадирову - "Апостроф"), а Кадиров - своїм людям, в тому числі Денісултанову. Він сам це говорив правоохоронцям. Але не під протокол, звичайно. А коли зрозумів, що в Україні не катують, що тут демократія, то почав вже інші історії складати", - сказав він.

Говорячи про те, що зі справи про вбивство Окуєвої зник слід Москви, він зазначив, що не звинувачує слідчих в халатності, так як "замовлення з Москви дуже складно довести".

"Адже слідчому або прокурору потрібно це обґрунтувати. А якщо немає зачіпок, якщо людина не зізналась, то це дуже-дуже-дуже складно зробити. Розумієте? Вони довели факт того, що він стріляв, на цьому і зупинилися ", - заявив доброволець.

На його думку, в Росії можна вибити з людини будь-яке визнання, а Україна - демократична країна, де це неможливо.

"Ви знаєте, був відомий мафіозі в Америці - Аль Капоне. До нього ніяк не могли підібратися, не могли взяти, ні за що, хоча знали, що він керує всією мафією американської. В результаті його посадили за несплату податків. Розумієте? Тобто , в демократичній і правовій країні слідчі змушені спиратися на факти. Ось в Росії, наприклад, за півгодини цього Денісултанова змусили б у всьому зізнатися. Сказав би все, що над ", - підсумував Осмаєв.

Нагадаємо, що ще в травні минулого року Аміна Окуєва в інтерв'ю "Апострофу" розповіла про людей, яким може бути вигідна її смерть.

Читайте також матеріал "Апострофа": "Могли стріляти громадяни України: головні версії вбивства Аміни Окуєвої".