RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Стало відомо про серйозну проблему в українських волонтерів "Чорного тюльпана"

Добровольці з пошукової місії "Чорний тюльпан", розшукуючи тіла загиблих під час бойових дій, немає нормативної законодавчої бази для проведення робот з викопування загиблих українських бійців на Донбасі.

Про це розповів керівник пошукової місії "Чорний тюльпан" Ярослав Жилкін.

"Де-юре ми вчиняли злочини - ми не маємо права викопувати тіла. Це просто усна домовленість, у нас немає ніякого документа, який дозволить нам проводити такі роботи. Немає в природі такого документа з печаткою чиновника, де б говорилося, що вам, хлопці, через форс-мажору ми дозволяємо проводити такі ось роботи. Ми десь в якомусь наказі проходимо, що нас "долучають як сили й засоби", що не описуючи, що саме ми виконуємо, сказано - евакуацію. Проводити слідчі дії ми не маємо право. Тоді, в 2014 році, ми розуміли, що через п'ять-десять років хтось може сказати, що формально ми - злочинці. Де-юре я можу сказати - ми злочинці, тому що ми не мали права цим займатися. Але ми розуміли, що матері чекають своїх синів", - сказав він.

Детальніше про труднощі, з якими стикаються добровольці з пошукової місії "Чорний тюльпан", читайте в матеріалі "Апострофа": Сьогодні ми допомагаємо знайти зниклих без вести в АТО, а завтра нас можуть посадити - глава місії "Чорний тюльпан".