RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Призов до ЗСУ: стало відомо про проблеми в іще одному регіоні

На Закарпатті, через високий рівень ухиляння призовників від строкової служби в армії, запровадили "виловлювання" на вулицях.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

"При плановому завданні 230 осіб призвати до лав збройний них України на Закарпатті відібрано всього 42 (тобто 17%). Схоже, що відловлювати призовників прийдеться так, як у Франківську", - пише видання "Новини Закарпаття".

"Шукаємо ввечері, на лавочках, спілкуємося і таким чином доставляємо у військкомат. Там їм вручають повістки. Після вручення повістки наступає кримінальна відповідальнісь, і уже важче десь просто не прибути у військкомат", – зазначив голова "Муніципальної варти" Андрій Прусак.

За його словами, вартові постійно спільно з поліцією, військкоматом проводять заходи з пошуку призовників.

Він додав, що у п’ятницю перевірили усі основні масові заклади, звідки до військкомату доставили 17 чоловік, та вручили 4 повістки.

"Так що, призовники, ввечері дома треба сидіти", – прокоментував міський голова Руслан Марцінків.

Як повідомляв "Апостроф", призовна кампанія в столиці перебуває на межі зриву - явка призовників на ділянці становить лише 8%. Станом на 5 листопада на військову службу за контрактом призвали 346 громадян - жителів Києва. Серед них 76 - жінки і 163 мають статус учасника бойових дій.