RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Тривога в військкоматах: в Києві зривається призовна кампанія

Жителі Києва не звертаються до призовних дільниць - на початок листопада призвали менше 40%.

Про це повідомляє ТСН, посилаючись на інформацію військового комісара Києва Сергія Клявліна.

Призовна кампанія в столиці перебуває на межі зриву - явка призовників на ділянці становить лише 8%. Станом на 5 листопада на військову службу за контрактом призвали 346 громадян - жителів Києва. Серед них 76 - жінки і 163 мають статус учасника бойових дій.

"Станом на 5 листопада, згідно з планом призову ми призвали до лав Збройних сил України 39,5% призовників. Явка призовників крайньо-вкрай низька. Навесні ситуація була іншою і зривів практично не було", - розповів Клявлін.

Як він сказав, "до призовних дільниць як не зверталися, так і не звертаються".

"Ми їх шукаємо за допомогою органів Національної поліції і вже доставляємо до призовних дільниць, де визначається їх придатність до військової служби", - сказав військовий комісар.

За його словами, причина цього - негативне ставлення до служби в Збройних силах. Також він додав, що знизилася хвиля патріотичного настрою. А крім цього, заявив Клявлін, ЗМІ поширюють негативну інформацію про службу в армії, тому довіра до самих військкоматів знизилося.

Нагадаємо, осінній призов розпочався 1 жовтня. Він триватиме три місяці, до 30 грудня. Міністерство оборони планує закликати на службу 17 960 осіб, що майже на чотири тисячі більше, ніж було під час попередньої кампанії.

Як повідомляв "Апостроф", Росія продовжує порушувати норми міжнародного права в Криму і призиває в армію РФ. Однак існують юридичні лазівки, завдяки яким кримчани зможуть "відкосити" від служби в російській армії. А тим часом прокуратура Криму передала в міжнародний кримінальний суд все матеріали, що підтверджують порушення Росією норм міжнародного права на півострові щодо призову в армію РФ. Після подій в Криму і на Донбасі для суду в Гаазі не так і багато важить позиція Росії.