RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

"Розслідування" владою вбивства Гандзюк: в Україні спрогнозували кривавий сценарій

Відсутність належного рівня розслідувань злочинів в Україні, зокрема вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк, може привести до того, що самосуди і лінчування стануть звичайним явищем.

Про це в коментарі "Апострофу" заявив народний депутат від "Батьківщини" Ігор Луценко.

"Зараз у суспільства поступово формується думка, що відсутність розслідувань - цілком нормальна річ, і чекати чогось від нової поліції, недореформованої генпрокуратури, антикорупціонерів з НАБУ або САП немає ніякого сенсу. До чого це може привести? Є небезпека, що самосуди і лінчування без наявності ефективних правоохоронців стануть нормою і будуть сприйматися в суспільстві як ефективний метод боротьби з несправедливістю. у той же час без постійного тиску на правоохоронні органи з боку активістів і політиків вирішити дану проблему не вийде. Поки не буде потужного ядра громадянського суспільства, яке буде постійно здійснювати тиск, нічого не зміниться", - упевнений він.

Детальніше про ситуацію з тим, чому українці швидко забувають про гучні вбивства, читайте в матеріалі "Апострофа": Вбити і забути: як в Україні ховають резонансні злочини проти активістів.