RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Путін підсилює Крим винищувачами і спецтехнікою: стали відомі подробиці, фото

Супутник зафіксував на аеродромі Бельбек в окупованому Росією Криму 24 літаків-винищувачів і 150 одиниць спецтехніки.

Про це повідомляє Міністерство з питань внутрішньо переміщених осіб і тимчасово окупованих територій України.

"За результатами обробки супутникової зйомки на відкритих стоянках аеродрому "Бельбек", розташованого поблизу Севастополя, виявлено близько 24 одиниць літаків винищувальної авіації, в тому числі 16 літаків СУ-27 різних модифікацій, 8 літаків МіГ-29, а також близько 150 одиниць спеціальної автомобільної і військової техніки. За оцінками фахівців, збільшення кількості стоянок літаків і місць зберігання авіаційного озброєння на військовій частині аеродрому може бути використано для підвищення можливостей з прийому бойової авіації, зокрема стратегічної", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві відзначили, що тимчасово анексуваний Крим для Росії є не більше, ніж військової бази, яка буде тримати в напрузі весь Європейський континент.

"Мілітаризація Кримського півострова завдає незворотньої шкоди навколишньому середовищу і збитки для цивільного населення, яке проживає на цій території", - заявили в МінТОТ.

В кінці квітня 2018 МінТОТ повідомляло про будівництво додаткової смуги нібито для "цивільних потреб" на аеродромі Бельбек.

Як повідомляв "Апостроф", журналісти показали сумні фото окупованого Криму.