RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Спонсор "російської весни" в Україні купив в Криму маєток царя і бюсти Леніна

У четвер, 29 листопада, відбувся аукціон, на якому був проданий санаторій "Лівадія", що знаходиться в окупованому Криму: покупцем став російський олігарх Костянтин Малофєєв.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Як зазначається, на конкурс заявилося всього два учасники. Товариство з обмеженою відповідальністю "Санаторій Лівадія" і ТОВ "Курорт Лівадія". Обидві зареєстровані в Сімферополі.

Кінцевим власником компанії є Костянтин Малофєєв - російський олігарх, серед іншого - голова ради директорів групи компаній "Царгород", засновник телеканалу Царгород ТВ.

Продано не тільки ряд земельних ділянок площею понад 26 000 квадратних метрів, а й все майно разом з кількома будинками Лівадійського палацу. Також корпуси, котельні, водолікарня, бюсти Леніна і дефібрилятори, 113 телевізорів

На території є три об'єкти культурної спадщини регіонального значення: "Пральня з кімнатою для праски, початок ХХ століття", "Малий службовий будинок, початок ХХ століття", "Будинок світський, ХIХ століття". Їх продають теж.

Санаторій "Лівадія" до окупації Криму належав Верховній Раді і підприємству українських профспілок "Укрпрофоздоровниця"

Нагадаємо, Костянтин Малофєєв, якого часто називають "православним олігархом", вважається одним з головних ініціаторів вторгнення Росії на Донбас. Зокрема, один з ватажків так званої ДНР Ігор Гиркин-Стрєлков і "екс-прем'єр" ДНР, заступник ліквідованого Олександра Захарченко, Олександр Бородай - люди, які працювали в структурах Малофєєва. Бородай, за словами самого олігарха, був його PR-консультантом, а Гіркин - працював в одній з фірм начальником служби безпеки.